Ahhhhhh…………………….

Nu sitter jag här i “lägenheten” med öppet fönster. Jag känner doften av eldrök, växster och morgon. Jag har en känsla i kroppen som är exakt lika dan som den jag kände för ungefär två år sedan. När vi precis kommit hit. (MÄRKLIGT)

Igår kom vi till Nairobi kenyatid 12.30. Då fick vi skjuss av våran underbara taxichaufför som vi åkte med förra gången vi var här. Han skjussade oss i alla fall till The Hamtons där Ambros barnhemskompis bodde då, förra gången. När vi kom hit bytte vitill andra inte lika varma kläder. Det gälde speciellt Ambros. Han hade longkallingar och svarta mjukisbrallor utanpå. Så han somnade efter ganska mycket värmegnäll i bilen. När vi hade bytt om och tittat runt här i “lägenheten.”Gick vi upp för ole odume road som vägen heter. Först skulle vi gå till skolan och bara titta. Det brukade sitta en “tant” som sålde majskolvar. Och tänk, hon satt kvar. Alltså, hon har ju inte suttit där hela tiden i två år. Men kanske ungfär varje eftermiddag. Hon kände till och med igen oss. Det tycker jag var väldigt kul.

Sedan gick vi mot Nakumatt Junction,( köpcentret nära där vi bor) och åt på Java som ligger alldeles bredvid. Java världens bästa caffe` som jag tyckker. Där åt vi lunch. Jag drack fanta blackcurrant. När jag bäställde drickan. frågade kyparn om jag skulle ha kall eller varm läsk. För så gör de här. Kenyanerna tror nämligen att det är farligt för barn att dricka kallt.

På JAVA åt Ambros Mickey Mouse pancake.

Kram

P-S Habari Jako betyder hur mår du.